Helle Birkholm

Helle Birkholm

Psykolog i Roskilde og København

Jeg er 51 år, har tvillingedrenge og er gift med deres far. Når du kommer til samtale hos mig, vil du opleve, at jeg møder dig som et medmenneske og ikke tilstræber en upåvirket anonymitet. Jeg er optaget af, at gøre mit bedste for at guide dig i retning af det liv, du ønsker at leve. Som psykolog kan jeg tilbyde dig en professionel samarbejdspartner i forhold til de forandringer, du søger, men det vil altid være dig, der er ekspert på dit eget liv.

Jeg er uddannet psykolog (cand.psych.) fra Københavns Universitet og autoriseret af psykolognævnet, under Social- og Indenrigsministeriet. September 2019 blev jeg godkendt Specialist i Klinisk psykologi og psykoterapi. Vi er 294 Specialister indenfor denne ordning i Danmark.

Udover erfaring fra mange år som selvstændig, har jeg også erfaring fra Pædagogisk Psykologisk Rådgivning i kommunalt regi samt fra Psykiatrien i regionsfunktion for Spiseforstyrrelser.

En af Danmarks mest erfarne i Acceptance and Commitment Therapy, ACT

Jeg er hele tiden i gang med at efteruddanne mig og var i 2013-2015 en de første 28 psykologer i Danmark til at gennemføre en 2-årig specialistgodkendt uddannelse i Acceptance and Commitment Therapy, ACT. ACT er en af de nyeste former for metakognitiv terapi. Jeg har modtaget undervisning af mange af de førende internationale eksperter i ACT og modtager fast supervision hos Dr. Robyn Walser. Nedenfor kan du læse mere om min baggrund.

Mindfulness – mental træning

Mindfulness er en effektiv måde at skærpe vores opmærksomhed og med øget opmærksomhed og nærvær kan vi bedre skabe forandringer. Jeg har modtaget undervisning i mindfulness træning. Når relevant, vil jeg tilbyde at lære dig at bruge disse opmærksomheds-/meditationsøvelser, men det er kun, hvis det giver mening for dig.

Emotionsfokuseret parterapi

For at videreudvikle mine færdigheder og holde mig skarp i forhold til parterapi og arbejdet med relationer i familien, er jeg i 2020 i gang med en 1-årig efteruddannelse i Emotions Fokuseret Parterapi.

Bestil tid

Er du klient, kan selv du booke og ændre din tid her.

Online samtale

Klik på dette link, lige før din session starter. Så kommer du ind i mit online venteværelse, hvorfra jeg lukker dig ind til vores samtale på det tidspunkt, vi har aftalt.

Jeg er med i følgende foreninger, selskaber og forskningsprojekter

World Health Organization’s Global Clinical Practice Network, deltagelse i udviklingen af ICD-11, International Classification of Diseases.

The Common factors, Responsiveness and Outcome in Psychotherapy Study (CROP), der udføres af Center for Psykoterapiforskning på Institut for Psykologi ved Københavns Universitet

ACBS, Association for Contextual Behavioral Science, international nonprofit organisation for professionelle, som arbejder med kontekstuel adfærdsterapi

Dansk Psykologforenings officielle database over autoriserede psykologer med information til borgere om psykologers virke, titelbeskyttelse, uddannelse mv.

Dansk Psykologforening

Herunder:

 • Selvstændige psykologers sektion
 • Dansk Psykoterapeutisk Selskab for Psykologer
 • Psykologer i Liberalt erhverv
 • Selskab for Psykotraumatologi (Krise- og Katastrofepsykologisk Selskab)
 • Selskab for Børnesagkyndige
 • Psykologfagligt selskab for Supervision

Øvrigt psykologfagligt virke

Udover samtaleterapi, rådgivning og supervision, som er min primære beskæftigelse, tilbyder jeg undervisning og foredrag om kliniske problematikker samt ACT-træning. F.eks. skal jeg i 2021 undervise på det første danske kursus i efterfødselsreaktioner på Psykologers Specialistuddannelsen.

Jeg har forsket i søskenderelationer og tilknytning og præsenteret på Den Internationale Kongres for Tvillingeforskning flere gange og også her vundet en pris. For psykologfaglig og forskningsbaseret viden om tvillinger, se: www.tvillinger.Info

Menu

Corona retningslinier – december 2021

Når du kommer i klinikken skal du i øjeblikket fremvise Coronapas og bære mundbind, indtil din samtale starter. Dertil beder vi om, at du:

 • Bruger håndsprit, straks du ankommer
 • Holder min. 1 meters afstand til andre
 • Møder op så kort tid som muligt før din samtale, så du forkorter dit ophold i venteområdet
 • Sidder med min. 1 meters afstand til andre i venteområdet
 • Prioriterer at (nogle af) dine samtaler foregår online (det har samme dokumenterede effekt som ved fremmøde)
 • Hvis du har symptomer eller har været nær-kontakt, så skal du ikke møde op i klinikken. Kontakt os og så ændrer vi din samtale til online.

Vores tiltag handler om at passe på os selv og andre samt gøre det så trygt som muligt at møde op i klinikken.

For dig, som får tilskud fra det offentlige til psykologbehandling er det de til enhver tid gældende anbefalinger for Sundhedssektoren i Region Sjælland, som er gældende i klinikken. Kontakt os endelig, hvis du er i tvivl om noget.