Parterapi

Et parforhold er altid i udvikling, men udviklingen kan være kørt ind i nogle negative mønstre, hvor energien bruges på konflikter og skænderier. Det betyder ikke, at løbet er kørt og gnisten er væk for altid. Men det betyder, at I kan have glæde af at få professionel hjælp til at genskabe Jeres evne til at fungere sammen på en måde, der giver energi frem for at være energidrænende. Et parterapeutisk forløb sætter gang i forandringsprocesserne, men det er vigtigt at være klar over, at det store forandringsarbejde ligger i den måde, som I selv arbejder med processen på uden for terapien.

Ofte handler parforholdsproblemer om kommunikation og vanskeligheder med at forstå hinandens følelser og reaktioner og selvom begge parter gerne vil forblive sammen, kan I mangle de fornødne redskaber til at sætte forandringerne i gang. Der kan også være brug for at arbejde med tilgivelse og genopbygning af den gensidige tillid for at få øje på, hvordan I sammen ønsker at fremtiden skal blive.

I parterapi sættes fokus på forholdet og ikke Jeres individuelle personligheder – det er måden I er sammen på, der skal forandres, så varmen, nærheden og glæden ved at være sammen kan komme tilbage.

Parterapi er også velegnet til familiemedlemmer, som f.eks. ønsker at forbedre deres søskendeforhold eller forholdet mellem forældre og voksne børn.

Hvis I vil vide mere, er I selvfølgelig altid velkomne til at kontakte mig.