Lægehenvisning

Du kan bruge din lægehenvisning til psykologhjælp hos os – læs her hvordan

I klinikken i Roskilde (og online) tager vi imod lægehenvisning til psykologhjælp. Læs venligst nedenstående vilkår for brug af lægehenvisning grundigt.

Aut. Psykolog og Specialist i Psykoterapi, Helle Birkholm-Buch, har overenskomst med Den Offentlige Sygeforsikring og kan tage imod lægehenvisning til psykologbehandling i klinikken i Roskilde samt online.

Tjek at din lægehenvisning er gyldig, før du henvender dig – henvisningen må ikke være mere end 3 måneder gammel, ellers kan Helle ikke tilbyde dig opstart, før du har fået en ny henvisning

Du kan kun få lægehenvisning til problemstillinger, som falder inden for nogle særlige kategorier. Der er primært tale om psykiske reaktioner på akut opståede kritiske hændelser samt psykiske lidelser, som angst og depression.

Stress og belastningsreaktioner er ikke omfattet af Den offentlige Sygesikring og det er parterapi og familieproblemer heller ikke. Det er lægen, der vurderer om din tilstand giver ret til en lægehenvisning.

Her kan du se, hvad hvad du kan få offentligt tilskud til.

Sådan booker du tid med lægehenvisning

Du får adgang til at booke tider i vores online booking, når vi har aftalt opstart og du er sikret et samtaleforløb hos Helle Birkholm-Buch.

For at lave aftale om opstart af et samtaleforløb med lægehenvisning er det lettest, at du udfylder vores kontaktformular, så vender vi tilbage til dig hurtigst muligt.

Ved opstart booker vi tre tider i kalenderen. Det er vigtigt, at du herefter hele tiden selv sørger for at have booket 3-4 tider i min kalender. Du bør altså altid booke en ny tid, hver gang vi er færdige med en samtale. Hvis du glemmer det, risikerer du, at du ikke kan få en ny tid, fordi min kalender er fyldt op.

Med en lægehenvisning tilbydes tider i almindelig åbningstid. Der er desværre ikke adgang til aftentider, da jeg ikke må opkræve mit aftentillæg.

Vær opmærksom på at samtaler dækket via lægehenvisningen kun kan foregå i klinikken i Roskilde samt online og ikke i klinikken i Valby.

Sørg for at du kun booker de konsultationer, som hedder ”med lægehenvisning”.

Din henvisning skal være aktiv, dvs. under 3 måneder gammel

Din henvisning skal være under 3 måneder gammel. Hvis den er ældre, må du bede din læge om at få henvisningen fornyet, før vi kan lave aftaler om et samtaleforløb.

Hvis du har haft samtaler hos en anden psykolog og ønsker at skifte til Helle Birkholm-Buch, så må din henvisning godt være ældre end 3 måneder. Det er bare vigtigt, at du oplyser, at du har brugt henvisningen hos en anden, så vi kan sørge for, at få overført de resterende konsultationer, som er tilbage på henvisningen.

En henvisning giver ret til op til 12 samtaler, dog kan der opnås en genhenvisning på yderligere 12 samtaler, hvis der er tale om let til moderat depression eller angst.

Husk altid din sundhedskort (sygesikringsbevis)

Du skal huske at medbringe dit sundhedskort hver gang. Kortet skal registreres ved hver eneste konsultation. Hvis jeg ikke kan dokumentere dine konsultationer, kan jeg risikere ikke at få mit honorar dækket af Regionen.

Afbud – seneste rettidige afbud er kl. 16.00 dagen før

Alle ændringer i dine aftaler hos mig skal foregå via online booking her på hjemmesiden.

Når du ændrer tider, så sørg for at du får booket en ny tid, før du annullerer din gamle tid, ellers risikerer du at slette en tid uden at kunne få en ny.

Ifølge overenskomsten med Den Offentlige Sygeforsikring, er seneste afbud ved konsultationer med lægehenvisning kl. 16.00 dagen før din aftale. Jeg vil sætte stor pris på, hvis du melder afbud i så god tid, at andre kan nå at tage fri fra skole/arbejde og få glæde af tiden.

Sådan melder du afbud

  • Afbud før kl. 12.00 dagen før din aftale:
    • Du bedes melde afbud ved at slette din tid i vores online booking her på hjemmesiden. Det giver andre mulighed for straks at få besked om den ledige tid.
  • Afbud efter kl. 12.00 dagen før din aftale:
    • Du bedes sende en email til kontakt@birkholm.dk eller en sms til 3139 2120. Dit afbud er først modtaget, når vi har bekræftet modtagelsen. Afbud der ikke er bekræftet, er ikke modtaget.
  • Afbud senere end kl. 16.00 på dagen for din aftale:
    • Det er for sent afbud og du vil blive opkrævet et afbudsgebyr svarende til din fulde egenbetaling.

Ved gentagne afbud opkræves dobbelt afbudsgebyr.

Der opkræves også afbudsgebyr ved udeblivelse. Forsinkelse på mere end 20 minutter betragtes som udeblivelse.

Priser og betaling

En samtale varer 45 minutter – med mindre andet er aftalt på forhånd.

Med tilskud fra Den Offentlige Sygesikring udgør din egen betaling cirka 40% af mit honorar. Du finder satserne for egenbetaling under mine priser.

Din betaling skal ske dagen før din aftale på mobilpay erhvervsnummer 44966. Du vil modtage en faktura på e-mail og du bedes angive fakturanummer på din mobilpayoverførsel.

Unge mellem 18 og 24 år er berettiget til gratis psykologhjælp (uden egenbetaling) for behandling af angst og depression. Det er en forsøgsordning som foreløbig gælder frem til 31. december 2021. Du skal have en henvisning fra din læge.

Bestil tid

Er du klient, kan selv du booke og ændre din tid her.

Online samtale

Klik på dette link, lige før din session starter. Så kommer du ind i mit online venteværelse, hvorfra jeg lukker dig ind til vores samtale på det tidspunkt, vi har aftalt.

Menu