Lægehenvisning

Du kan bruge din lægehenvisning til psykologhjælp hos os – læs her hvordan

I klinikken i Roskilde (og online) tager vi imod lægehenvisning til psykologhjælp. Læs venligst nedenstående vilkår for brug af lægehenvisning grundigt.

Aut. Psykolog og Specialist i Psykoterapi, Helle Birkholm, har overenskomst med Den Offentlige Sygesikring og kan tage imod lægehenvisning til psykologbehandling. Klinikkens andre psykologer tager ikke imod lægehenvisning.

Du kan få offentlig tilskud til psykologhjælp med lægehenvisning til problemstillinger, som falder inden for nogle særlige kategorier:

  • Der er primært tale om psykiske reaktioner på kritiske hændelser eller kritisk sygdom, som er indtruffet eller forværret indenfor de sidste 12 måneder.
  • Diagnosticeret let til moderat angst eller depression hos personer over 18 år.
  • Psykiske følger af seksuelle overgreb i barndommen.

Her finder du en samlet oversigt, over de psykiske problemer, du kan få offentligt tilskud til.

En lægehenvisning dækker op til 12 psykologsamtaler. For angst og depression kan der søges om en genhenvisning på yderligere 12 samtaler, hvis der fortsat er et behandlingsmæssigt behov.

Den Offentlige Sygesikring dækker ikke behandling af stress, selvværdsproblemer eller parforholds- og familieproblemer og heller ikke behandling af flyskræk eller højdeskræk. Vi hjælper dig gerne med disse problemer, men du kan ikke få offentligt tilskud til det.

Din henvisning skal være aktiv

Din henvisning skal være under 3 måneder gammel. Hvis den er ældre, må du bede din læge om at få henvisningen fornyet, før vi kan lave aftaler om et samtaleforløb.

Hvis du har brugt din henvisning hos en anden psykolog og ønsker at skifte til Helle Birkholm, så må din henvisning godt være ældre end 3 måneder. Det er bare vigtigt, at du oplyser, hvor mange gange, du har brugt henvisningen hos den anden psykolog, så vi kan sørge for, at få overført de resterende konsultationer, som er tilbage på henvisningen, til dit forløb hos Helle.

Sådan booker du tid med lægehenvisning

Du får adgang til at booke tider i vores online booking, når vi har aftalt opstart og du er sikret et samtaleforløb hos Helle Birkholm.

For at lave aftale om opstart af et samtaleforløb med lægehenvisning er det lettest, at du udfylder vores kontaktformular, så vender vi tilbage til dig hurtigst muligt.

Før du henvender dig til os, beder vi dig sikre, at din henvisning ikke er blevet for gammel (se tidligere).

Ved opstart booker vi 8-10 tider i kalenderen. Det er vigtigt, at du hele tiden selv sørger for at have booket tider cirka 3 måneder frem i min kalender. Du bør altså altid booke en ny tid, hver gang vi er færdige med en samtale. Hvis du glemmer det, risikerer du, at du ikke kan få en ny tid, fordi min kalender altid er fyldt op cirka 3 måneder frem.

Med en lægehenvisning tilbydes tider i almindelig åbningstid.

Der er desværre ikke adgang til aftentider, da vi ikke må opkræve vores aftentillæg.

Sørg for at du kun booker de konsultationer, som hedder ”med lægehenvisning”.

Afbud – seneste rettidige afbud er kl. 12.00 dagen før

Alle ændringer i dine aftaler hos mig skal foregå via online booking her på hjemmesiden.

Når du ændrer tider, så sørg for at du får booket en ny tid, før du annullerer din gamle tid, ellers risikerer du at slette en tid uden at kunne få en ny.

Ifølge overenskomsten med Den Offentlige Sygeforsikring, er seneste afbud ved konsultationer med lægehenvisning kl. 12.00 dagen før din aftale. Jeg vil sætte stor pris på, hvis du melder afbud i så god tid, at andre kan nå at tage fri fra skole/arbejde og få glæde af tiden.

Vær venligt opmærksom på, at jeg ikke får betaling fra Den Offentlige Sygesikring, når du melder afbud for sent eller ikke møder op.

  • Du melder afbud ved at slette din tid i vores online booking her på hjemmesiden.

Afbudsgebyr

Ved for sent afbud vil du blive opkrævet et afbudsgebyr svarende til din fulde egenbetaling (denne sats gælder også for unge mellem 18-24 år på den vederlagsfri ordning).

Ved andet og efterfølgende afbud opkræves dobbelt afbudsgebyr.

Der opkræves også afbudsgebyr ved udeblivelse. Forsinkelse på mere end 20 minutter betragtes som udeblivelse.

Ved gentagne afbud, udeblivelser og ustabilt fremmøde forbeholder jeg mig ret til at afslutte dit forløb.

Priser og betaling

En samtale varer 45 minutter – med mindre andet er aftalt på forhånd.

Med tilskud fra Den Offentlige Sygesikring udgør din egen betaling knap 40% af mit honorar. Du finder satserne for egenbetaling under mine priser.

Din betaling skal ske senest i forbindelse med din samtale. Kontant eller på Mobilpay. Vi tager ikke imod Dankort.

Unge mellem 18 og 24 år er berettiget til gratis psykologhjælp (uden egenbetaling) for behandling af angst og depression.

Bestil tid

Er du klient, kan selv du booke og ændre din tid her.

Online samtale

Klik på dette link, lige før din session starter. Så kommer du ind i mit online venteværelse, hvorfra jeg lukker dig ind til vores samtale på det tidspunkt, vi har aftalt.

Menu