Tvillinger

Jeg har specialiseret mig i tvillingers unikke relation og tvillingefamiliens særlige vilkår og har som den eneste psykolog i Danmark vundet en pris på Den Internationale Kongres for Tvillingeforskning (The Galton Award, 2004).

Tvillinger er i vid udstrækning som alle andre søskende, men tvillingeskabet er også en unik relation, som kræver unikke overvejelser allerede i forbindelse med forberedelserne til forældreskabet og siden opdragelsesmæssigt i forhold til f.eks. adskillelse, selvstændighed, institutions- og skolestart mv.

Det er også vigtigt, at være opmærksom på tvillingeskabet i forbindelse med et barns trivsels- eller udviklingsmæssige problemer samt i forbindelse med terapeutiske interventioner i forhold til en person, der selv er tvilling. Tvillinger i terapi oplever ofte, at blive misforstået i forhold til, hvilken psykologisk betydning tvillingeskabet har for dem.

Jeg tilbyder rådgivning, konsultativ bistand, bisidderbistand, forældrecoaching, undervisning, foredrag og supervision samt terapi i forhold til problemstillinger, der vedrører tvillinger. Derudover arrangerer jeg med jævne mellemrum workshops for tvillingemødre. Skriv til mig, hvis du ønsker at blive skrevet op til min næste workshop.

Jeg har siden 2002 drevet Danmarks største online artikelsamling om tvillinger, www.tvillinger.info, hvor du kan læse mere om tvillinger og deres særlige psykosociale vilkår samt om tvillingefamiliers særlige udfordringer.