Sæt fokus på vejrtrækningen og nuet 

Kom hjem til dig selv

Denne guidet mindfulness meditation hjælper dig med at sænke farten og tage en pause fra hverdagens travlhed og stressende belastninger. Øvelsen går ud på at træne din opmærksomhed til at være mere nærværende til stede i nuet med fokus på dit åndedrag, din vejrtrækning. Jo oftere du bruger denne øvelse, desto mere vil du øge din evne til at være nærværende i dit liv og finde ro i sindet og i hverdagen.

VARIGHED: 6 minutter (kort øvelse)

Øvelsen er velegnet både til dig, der gerne vil lære mindfulness og dig, der er rutineret i at være nærværende med dig selv.

Når vi er stressede og fraværende i vores liv
Undersøgelser tyder på, at vi mennesker lever halvdelen af vores liv optaget af vores mentale input om livet frem for at være nærværende og sanseligt til stede i livet. Vi er altså i halvdelen af tiden mere optagede af at tænke på livet end at leve det.

Samtidig lever vi ofte en fortravlet tilværelse, hvor vi hele tiden skal være effektive, forbedre os og præstere på alle livsområder: Vi skal dygtiggøre os, følge med udviklingen, være kærlige i vores relationer, holde os i form og passe på vores fysiske helbred. Konstant i aktivitet og med speederen i bund. Men det belaster både din fysiske og mentale sundhed, hvis du ikke med jævne mellemrum træder på bremsen, tager en pause og fokusere på at blive nærværende med dig selv i nuet.

Ta’ et aktivt valg om dit liv
Denne øvelse hjælper dig med at sænke farten, træde på bremsen og stå af ræset et lille øjeblik og give din hjerne én eneste opgave, nemlig at mærke, at du trækker vejret.

Hvis du bruger øvelsen jævnligt, vil du …

  • blive bedre til at være nærværende
  • øge din evne til at regulere dit stressniveau
  • skærpe din opmærksomhed og din evne til at holde fokus.

Øget nærvær i nuet reducerer også både bekymringer om fremtiden og begrænser grublerier om ting, der er gået skævt i fortiden.

Du kommer kort sagt ud af den mentale tanke-tåge og bliver i stand til at være mere aktivt vælgende i forhold til, hvad dit liv skal handle om, øjeblik for øjeblik.

Lyt også til andre podcast

Menu